Bekijk films online – gemakkelijker dan ooit

Ik herinner me dat het 5 of zelfs 2 jaar geleden behoorlijk moeilijk was om online films te kijken. Dit was de tijd dat sites zoals Napster werden aangeklaagd omdat ze individuen toestonden hun harde schijven met de wereld te delen op een peer-to-peer netwerk. Zo konden mensen in andere landen en staten muziek afspelen en uitwisselen die niet toegankelijk was op hun eigen schijven. De platenmaatschappijen vonden deze praktijk niet gunstig of boven de wet, dus stopten ze de service. Welnu, hetzelfde concept om mensen ervan te weerhouden hun films online te delen, werd ook gestopt.

Het probleem was dat film- en muziekmaatschappijen hun deel van het geld niet kregen. Ze konden niet naar de tafel komen om hun stuk van de taart te pakken. Maar hoe was dit anders dan in de tijd dat ik mijn lokale DJ-mix kon opnemen en nasynchroniseren en doorgeven aan mijn vrienden in de jaren 80? In die tijd klaagde niemand over het handmatig wisselen van muziek. Of zelfs films nasynchroniseren en aan iemand anders geven. Geen geld geruild. Dus wat is het probleem?

Afgezien daarvan lijkt het erop dat een aantal zeer innovatieve bedrijven een manier hebben gevonden om de platen- en filmmaatschappijen blij te maken en ook hun zakken met geld te vullen. Bedrijven zoals HBO Max-aanbieding behoren nu tot de leiders van het online downloaden van films. Beide diensten brengen een vergoeding in rekening voor individuen om een ​​film, muziek of een tv-aflevering te downloaden. Een deel van dat geld gaat naar het bedrijf dat eigenaar is van de film of show. Maar een deel van het geld gaat naar het distributiebedrijf.

Deze diensten zijn een door God gezonden zegen voor de meeste mensen die een film willen zien op de dag dat ze uitkomen, zonder naar de plaatselijke Walmart te hoeven gaan om de dvd te kopen. Ze hebben het eenvoudig gemaakt om de film gewoon online te kopen, op mijn lokale computer op te slaan en hem te bekijken wanneer ik maar wil. Dit maakt het gemakkelijk om de film online te bekijken op een computer, op een ipod of te importeren op een apparaat zoals een xbox 360 en deze op een tv te bekijken.

Maar laten we zeggen dat je de film niet wilt kopen. Misschien is het de volledige aankoopprijs niet waard.De HBO Max aanbod heb je nog steeds gedekt. Je kunt de film huren en dan heb je een maand de tijd om de film binnen een periode van 24 uur eenmaal te bekijken zodra je de film begint te kijken. Dit is meer dan genoeg tijd om de film een ​​aantal keer te bekijken.
Met de manier waarop de technologie tegenwoordig gaat, is het gewoon gemakkelijker dan ooit om films online te kijken zonder al het gedoe.