Het goede, slechte en lelijke van SOA-tests – Wat u moet weten over SOA-tests

De belangrijkste reden waarom soa’s de helft van alle mensen kunnen treffen, is dat ze vaak “stil” zijn. Zelfs als u besmet bent, heeft u mogelijk geen tekenen of symptomen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben we geleerd dat seksueel overdraagbare aandoeningen niet alleen door seksuele activiteit worden overgedragen. Het kan worden overgedragen via huidcontact, naalden of borstvoeding.

Dit is de reden waarom ik geloof dat screening op seksueel overdraagbare aandoeningen niet alleen belangrijk is, maar verplicht is voor iedereen, vooral vrouwen. Vind je niet?

Ik schreef dit artikel waarin ik mijn gevoelens opsomde over waarom SOA-testen zo lelijk kunnen zijn. Ook opmerkingen over wat voor soort soatest uw privacy, geld en tijd beschermen.

Lelijke aspecten van SOA-testen: gemeenschappelijke testprocedures voor SOA’s

Ook bekend als ‘een gevreesd kliniekbezoek’.

De test is niet zo slecht, maar met wattenstaafjes hier en daar enzovoort. Als ik echter naar de kliniek ga voor een onderzoek, is er één ding dat ik het meest haat: naar mijn uiterlijk kijken. SOA-testen zijn verplicht en normaal, maar mensen associëren het met een laag moreel. Er zijn ook redenen waarom:

1. zich schamen

Praten met een dokter/lab/etc is niet bepaald comfortabel. “Je moet getest worden op soa’s”, zegt hij.

2. Duur

7-10 STD-testpakketten kunnen tot $ 400 kosten. Onnodig te zeggen dat u uw arts moet raadplegen over de resultaten, en het kost u een extra $ 80- $ 200, afhankelijk van uw arts.

3. Het rapport terugbrengen naar het lab is hard werken.

En je moet de schaamte weer doorstaan. ellendig leven.

Geen wonder dat veel mensen het testen op soa’s uitstellen. Ik ken hetzelfde gevoel. Er moet een andere manier zijn!

De slechte kant van SOA-testen: DYI SOA-testkit thuis

Ook bekend als de SOA-test “verzamel je eigen monster”.

Er zijn veel persoonlijke diensten die dit tegen een goede lage prijs aanbieden. En als ik thuis ben, voel ik me veilig omdat mijn privacy wordt beschermd. Je denkt misschien: “Dus wat is er aan de hand?” De resultaten zijn niet zo nauwkeurig.

Het enige type thuistest dat van toepassing is op soa’s is een urinetest. Artsen zeiden dat urinetests zeer nauwkeurig zijn voor sommige soorten SOA’s, maar onnauwkeurig kunnen zijn voor andere soorten SOA’s. Bloedonderzoek kan de leemten opvullen die urinetests niet kunnen opvullen. Dit is niet wat ik wil. U wilt nauwkeurige en persoonlijke informatie.