Verschillende bierstijlen

Als u thuis Bier brouwen, kunt u deze veelvoorkomende bierstijlen proberen om uw comfort te vergroten.

Veel voorkomende bierstijlen:

• Ale

Ale is een algemene bierklasse. Je zult subklassen ontdekken zoals bruine ales of pale ales. Dit is de vroegste bierstijl. Wat een ale onderscheidt – en deze bierklasse ook toegankelijk maakt voor thuisbrouwers – is een fermentatie op warme temperatuur gedurende een relatief korte tijd. Bij het brouwproces zetten brouwers bovengistende gisten in gang die, zoals de naam al aangeeft, bovenop het brouwsel gisten.

• Lager

Lagers zijn de nieuwste bierstijl met twee belangrijke veranderingen ten opzichte van ales. Lagers fermenteren langdurig bij een lage temperatuur en zijn afhankelijk van ondergistende gisten, die naar de bodem van de fermentatietank zinken om hun magie te doen.

Deze komen veel voor in Europese landen, waaronder Tsjechië, Duitsland, Canada en Nederland.

• Portier

Het is een soort bier, porterbieren staan ​​bekend om hun donkerzwarte kleur en geroosterde moutaroma en -tonen. De smaak van Porter kan fruitig of droog zijn, wat wordt bepaald door verschillende geroosterde moutsoorten die bij het brouwproces worden gebruikt.

• Stoer

Net als porters zijn stouts ook donker van kleur, geroosterde ales. Stouts smaken minder zoet dan porters en hebben over het algemeen een bittere koffiesmaak, die afkomstig is van ongemoute geroosterde gerst die tot het wort wordt berekend. Ze onderscheiden zich door een dikke, romige schuimkraag.

• Blond bier

Dit is de meest favoriete zomerdrank vanwege de lichte moutzoetheid en het spoor van hop, die aroma geeft. Zoals de naam al aangeeft, hebben blonde ales een bleke kleur en een heldere body. Ze hebben wat bitterheid.

• Bruine ales

Bruine ales variëren in kleur van amber tot bruin, met tonen van chocolade, karamel, citrus of noten. Bruine ales zijn eigenlijk een allegaartje, aangezien de gebruikte moutsoorten en het land van herkomst een grote invloed kunnen hebben op de smaak en het aroma van deze ondergewaardeerde bierstijl.

• Pale Ale

Een Engelse versie van ale, pale ales en bekend om hun koperkleur en fruitige aroma. Deze stijlen zijn sterk genoeg om goed te combineren met pittig eten.

• taree

Een eenvoudig te drinken, lichte bierstijl, tarwebieren staan ​​bekend om hun zachte, soepele smaak en een wazige body. Tarwebieren zijn pittig en citrusachtig van smaak, waarbij het hefeweizen of ongefilterd tarwebier een van de meer gebruikelijke stijlen is.

• India Pale Ale

Aanvankelijk was India Pale Ale of IPA een Brits pale ale gebrouwen met toevoeging van overtollige hop. Een hoge dosis van deze bitterstof maakte het bier sterk genoeg om de lange boottocht naar India te overleven zonder te bederven. De extra toevoeging van hop geeft IPA-bieren hun bittere smaak. Afhankelijk van het type hop dat wordt gebruikt, kunnen IPA’s verschillende smaken hebben. Amerikaanse brouwers hebben het IPA-type genomen en gebruiken dit meestal, waarbij ze zeldzame smaken en ingrediënten introduceren om Amerikaanse drinkers tevreden te stellen. U kunt de stijl en smaak variëren door het bierbrouw pakket naar uw keuze te kiezen.

• Pilsener

Een subklasse van pils, pilsbieren worden gekenmerkt door hun watergehalte, dat veranderde van neutraal naar hard. Pilseners behoren tot de hoppigste lagers en hebben meestal een droge, licht bittere smaak. Hun unieke lichtgouden kleur, heldere uitstraling en frisse afdronk maken Pilsners tot een beroemd zomerbier.